blocks
Larp Info
·Wat is LARP ?
·Veiligheid en Gedragcodes
·Kleding en Accessoires
·Cadeaubon
·Materiaalverhuur
blocks
Cauldron Info
·Wat is Cauldron ?
·Guide voor Nieuwe Deelnemers
·Online inschrijven
·On The Road
·Pers
·Activiteiten
·Contact
blocks
Event Info
·Event Gids
·Event Video's
·Activiteiten
·Boek Aderion : De Knippering
blocks
Lopende Events
Larpschool:

·B.O.R.N.

Cauldron Main Events:

·Het Land van Iss (Topic)
·Expedition Formanterra (Topic)
·Malayvanti (Topic)

Shadowrifts Universe:

·Fangs (Topic)
·Shadowrifts Nexus
·Shadowrifts Chapter II
·Shadowrifts Legacy
·Julgamento (Topic)
·Aderion (Topic)

Cyber:

·Warzone

Thema-avond:

·Night at O'Shaunnessy

blocks
Forums
·Publiek Forum
blocks
Live Action Wargame
·Concept
·Legers en Tussenstand
·LAW Topic
·Oblivion War
blocks
Fotos
Cauldron: Wat is LARP ?

Search on This Topic:   
[ Go to Home | Select a New Topic ]

story_page
Info: Live Roleplay Taal Gids

Wat is LARP ?

Wat betekent dippen nou?

Voor dat soort vragen hebben we de Taalgids.


Er zijn binnen Larp een aantal termen die vooral onder spelers en dergelijke worden gebruikt. Deze hebben geen of weinig betrekking op de regels, maar we willen ze jullie zeker niet onthouden. In het detail van dit artikel vind je enkele an deze termen uitgelegd. Ook in onze online Larp terminologie encyclodpedie kan je deze termen opzoeken.

Posted by Milamber on Wednesday, June 07 @ 01:00:24 CEST
(Read More... | 5394 bytes more | Info | Score: 4.5)
story_page
Info: Live Roleplay terminologie

Wat is LARP ?

Een omstaander die een LARP (massa)event bezoekt hoor heel vaak dat mensen vreemde Engelse termen naar elkaar roepen, zonder dat ze zinnetjes vormen. Vreemd ? Neen ! Dat zijn Calls ! Daarnaast hebben LARPers een heel eigen lingo waar je wel een beetje vertrouwd mee moet geraken.

In dit Artikel vind je een verklaring voor een aantal veelgebruikte termen. Veel van deze termen zijn algemene LARP termen en worden dus ook gebruikt in niet-cauldron events. (zij het niet altijd met identiek betekenis, maar dn toch ongeveer...)

Posted by Milamber on Sunday, February 05 @ 23:20:52 CET
(Read More... | 26306 bytes more | Info | Score: 0)
story_page
Info: Wat is LARP ?

Wat is LARP ?In een Live Action RolePlaying spel neem je de gedaante aan van een fictief persoon, met kostuum, wapens en accessoires inbegrepen, in een fictieve wereld. Denk maar aan de Lord of the Rings trilogie of andere fantasy- en science-fictionwerelden.
Alles in deze wereld is onderhevig aan de regels van het spel, het zgn. spelsysteem.


Personage?

Elke speler vindt voor zichzelf een personage uit en dit doe je aan de hand van bepaalde kenmerken. Zo kan je het ras van je personage (Elf, Mens, Dwerg, enz.), zijn klasse (magiër, krijger, enz.), zijn specificaties (kan met twee zwaarden vechten, kan Elfs lezen...) bepalen en nog veel meer!
Het is belangrijk dat dit goed gebeurd, want dit personage zal je het gehele evenement spelen en dus moet het goed aanvoelen en zorgen voor spelplezier


Kostuum?

Om te passen in de wereld van je personage moet je je zowel mentaal als fysiek inleven. Een kostuum zal je hierbij helpen en omdat iedereen op een LARP-evenement verkleed is, lijkt het net of je je in een magische wereld bevindt.

De meeste spelers hebben hun kostuums zelf gemaakt of bijeen geschraapt door de jaren heen. Een kostuum is niet zo moeilijk te maken, dat kan je aan je oma of moeder vragen
Je moet je zeker geen zorgen maken dat het misschien te moeilijk is; mik bij het maken toch maar eerder op de praktische kant i.p.v. hoe het eruit ziet.
Wie weet zie je er na je kostuum aangetrokken te hebben wel net uit als een Dwerg of een Elf.

Mocht het je echt niet lukken dan kan je altijd een kostuum kopen of huren of naar een kostuumworkshop komen en je laten begeleiden door onze bekwame mensen.Wapens?

Weinig avonturiers zijn veilig voor Orken, Trollen en Geesten in een magische wereld, en dus moet je je wel kunnen verdedigen. Maar omdat het nog altijd een fictieve wereld en situatie is, vechten we niet met stalen wapens, maar met wapens op basis van mousse en latex zodat we elkaar zeker niet verwonden, maar dat je nog wel voelt dat je geraakt ben.

Alle soorten wapens bestaan in latex wapens: zwaarden, bijlen, knotsen, maar ook bogen, kruisbogen, dolken enz.. Je kan je wapens vinden in gespecialiseerde winkels, ze bestellen via internet of zelf maken.
Hoe je dit moet doen kan je leren tijdens onze wapenworkshop en het is gemakkelijker dan het lijkt!


Verzonnen wereld?

Op een LARP-evenement bevind je je in een andere wereld, verzonnen door de spelleiding (de organisatie van het evenement). Maar wat zou een verzonnen wereld zijn zonder zijn vijanden en gevaren?

Wat de "bevolking" betreft kunnen we de mensen op zo'n evenement verdelen in twee groepen: pc's (Playable Character), dit zijn de spelers en de eigenlijke avonturiers en de npc's (Non-Playable Character).

De npc's zijn de mensen die ervoor zorgen dat de wereld leeft, zij zullen de gedaante aannemen van de herbergier, de wapensmid en andere bewoners van de wereld.
De npc's zullen ook de vorm aannemen van de vijanden en hij kan ook meerdere rollen spelen. Zo kan een npc die net een uur een handelaar was, teruggaan naar het npc-spelkot(de briefingruimte van de npc's) en een ander kostuum en bijhorend masker aantrekken en na enkele minuten een orkenaanval op enkele nietsvermoedende avonturiers aanvoeren in de gedaante van een gigantische ork of trol.


Spelsysteem?

Elk LARP-evenement heeft bepaalde regels om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen en deze regels gaan van waar je wel en niet mag komen tot een uitgebreid magie-systeem waar wordt bepaald hoeveel schade een bepaalde spreuk doet.
Alhoewel er veel overeenkomsten zijn tussen verschillen spelsystemen kan dit sterk verschillen van evenement tot evenement; ga er dus niet van uit dat je alles weet en als het op discussies uitdraait heeft de spelleiding altijd het voordeel. Met vragen kan je dus ook altijd bij hen terecht.


Met overige vragen kan je ons altijd mailen! Cauldron@bene.ws


Posted by Milamber on Thursday, January 05 @ 21:23:13 CET
(Read More... | Info | Score: 0)
blocks
Modules
· Home
· Downloads
· Encyclopedia
· Topics
blocks
Online inschrijven
·Aderion

Commercial theme Fortress_knight designed by

All content copyright by Cauldron 2006
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds