blocks
Larp Info
·Wat is LARP ?
·Veiligheid en Gedragcodes
·Kleding en Accessoires
·Cadeaubon
·Materiaalverhuur
blocks
Cauldron Info
·Wat is Cauldron ?
·Guide voor Nieuwe Deelnemers
·Online inschrijven
·On The Road
·Pers
·Activiteiten
·Contact
blocks
Event Info
·Event Gids
·Event Video's
·Activiteiten
·Boek Aderion : De Knippering
blocks
Lopende Events
Larpschool:

·B.O.R.N.

Cauldron Main Events:

·Het Land van Iss (Topic)
·Expedition Formanterra (Topic)
·Malayvanti (Topic)

Shadowrifts Universe:

·Fangs (Topic)
·Shadowrifts Nexus
·Shadowrifts Chapter II
·Shadowrifts Legacy
·Julgamento (Topic)
·Aderion (Topic)

Cyber:

·Warzone

Thema-avond:

·Night at O'Shaunnessy

blocks
Forums
·Publiek Forum
blocks
Live Action Wargame
·Concept
·Legers en Tussenstand
·LAW Topic
·Oblivion War
blocks
Fotos
story_page_knight
Info: De Maffe Maurauder

Kleding en Accessoires

(door Saurus )Een rol die ik tot nog toe maar heel even heb kunnen spelen. In deze kleding bedoel ik; Ik heb het meeste van mijn tijd als NPC al door gebracht als een marauder. Die kerels kweken als konijnen en zitten verdorie achter elke steen en struik, en zoveel vrouwelijke marauders lopen er niet rond. Makes you wonder. Maar ik dwaal af. Omdat ik NPC ben draag ik altijd een zwarte basis kleding, wat ook een logische pointer is voor spelers. Past het niet IC, dan valt het op zijn minst niet op. Hier was het plan dus om een IC zwarte basis kleding te maken. Dit kostuum is een van de goedkoopste die je je kan inbeelden. Het enige dat hier in gestoken is aan basis materiaal is een oude zwarte trui met kap (1) en veel te kleine zwarte handschoenen. Verder heb ik nog gebruik gemaakt van een veter en een schaar.

The Making of the Marauder!

De eerste stap was vrij evident, het afknippen van de kap (2). Een kap werd in die tijd dikwijls gedragen, maar een trui met kap was toch wat zeldzamer, en ziet er al snel behoorlijk OC uit. Bovendien past het toch niet bij elke rol die ik zou kunnen krijgen. Niettemin, hij zou later nog dienen dus hij werd netjes opzij gelegd en bewaard.

Vervolgens heb ik over helft van de lengte van de borst een streep gezet met kleermakerskrijt, waar dus de snee zou komen (3). Op die manier heb ik een leuke V-cut, wat wel degelijk heel veel voorkwam in die tijd, voor mocht het eens wat warmer zijn. Een paar gaatjes langs de kant en een veter erdoor vlechten (4), en voila! De trui is klaar.Rest er nog de kap en handschoenen. De kap is in feite net zo eenvoudig als de trui. Langs de binnenkant zat wel een laag van een andere stof die ik er eerst heb moeten uitknippen, dus daar was het even voorzichtig knippen. Vervolgens twee gaten voor de ogen, en twee sneën achter in (5). Waarom die sneeën achterin? Wel, die kap heeft al een vorm, waardoor die een beetje een punt vormt als je hem gewwon zou op zetten. Die twee sneeën zorgen ervoor dat de kap gewoon de vorm volgt van je hoofd. Bovendien dienen die twee uiteindes dan om de boel langst achter aan te spannen en vast te knopen.

Goed, de handschoenen zijn nog veruit het simpelste: knip gewoon de vingers af (6) en voila. Ook hier zt er langst binnen weer een laag van een ander stof die ik er uit geknipt heb omdat het wat krap zat. Onthoud dat je hier effectief te kleine handschoenen mag gebruiken; het zijn enkel de vingers die normall gezien dan blokeren, maar die knip je er toch af.

Als laatste was het een kwestie van de boel wat aan te kleden, en hiervoor gebruik ik steeds de zelfde riem met buideltjes (7). Hierin zitten de zaken die ik graag bij me heb tijdens het spel, zoals drankkaarten en dergelijken. Dus het is meteen ook lekker praktisch. Deze buideltjes heb ik niet zelf gemaakt, maar heb ik gekocht bij de eeuwig vriendelijke en behulpzame Marjolijn die aanwezig is op zowat elk evenement.Dit alles te samen vormt één marauder. Nog een grote marauder ster op de wang of lekker groot in het wit op de kap en het is helemaal af.


Posted on Thursday, June 15 @ 22:49:03 CEST by Milamber
  blocks
Related Links
· More about Kleding en Accessoires
· News by Milamber


Most read story about Kleding en Accessoires:
Cloaks

blocks
Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

blocks
Options

 Printer Friendly Printer Friendly

Sorry, Comments are not available for this article.

Commercial theme Fortress_knight designed by

All content copyright by Cauldron 2006
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds