blocks
Larp Info
·Wat is LARP ?
·Veiligheid en Gedragcodes
·Kleding en Accessoires
·Cadeaubon
·Materiaalverhuur
blocks
Cauldron Info
·Wat is Cauldron ?
·Guide voor Nieuwe Deelnemers
·Online inschrijven
·On The Road
·Pers
·Activiteiten
·Contact
blocks
Event Info
·Event Gids
·Event Video's
·Activiteiten
·Boek Aderion : De Knippering
blocks
Lopende Events
Larpschool:

·B.O.R.N.

Cauldron Main Events:

·Het Land van Iss (Topic)
·Expedition Formanterra (Topic)
·Malayvanti (Topic)

Shadowrifts Universe:

·Fangs (Topic)
·Shadowrifts Nexus
·Shadowrifts Chapter II
·Shadowrifts Legacy
·Julgamento (Topic)
·Aderion (Topic)

Cyber:

·Warzone

Thema-avond:

·Night at O'Shaunnessy

blocks
Forums
·Publiek Forum
blocks
Live Action Wargame
·Concept
·Legers en Tussenstand
·LAW Topic
·Oblivion War
blocks
Fotos
story_page_knight
Info: The Barbarian Way

Kleding en Accessoires

Imune to freeze!

(door Saurus)

Weer een eventje overleefd, al dan niet heelhuids, en naar goede traditie brengt de Hobbit’s Workshop u een nieuwe tutorial! As usual ben ik NPC geweest, wat dikwijls inhoud dat we tot drie uur snachts staan te verkleumen in een bos ergens, wachtend tot de spelers hebben besloten dat ze effectief dat bos willen in trekken. Dan kunnen we even butsen, een leuke dood stereven, en in de herberg onze afgevrozen ledematen laten recupereren. Wezende de ervaren NPCer heb ik me hier ook op voorbereid en had ik besloten me ruimschoots te voorzien van warme kledij. In deze tutorial is er slechts één jas gesneuveld, en ik beloof dat het een snelle pijnloze dood was.


As faith would have it is er een tijdje geleden hier in mortsel de jaarlijkse rommelmarkt geweest, die nogal wat bekendheid geniet en zowat heel het centrum van mortsel in beslag neemt. Op deze rommelmarkt heeft mijn moeder (ik zat op dat moment op ShadowRifts 6) zich meester gemaakt van een jas met namaak bont bekleed langst binnen (1). De eerste stap was om twee stukken per mouw te knippen (2), twee keer ongeveer tien centimeter breed. Er zat ook nog een kraag aan die hetzelfde lot onderging (3), hoewel ik daar niks speciaals mee moest, dus zo u wenst mag u die ritueel verbranden of iets dergelijks. Als laatste ging ook de rits eraan (4), wat gedaan werd door de naden over te snijden en het er in zijn geheel af te trekken. Eventueel kan je die er ook gewoon af knippen.Goed, we hebben nu dus een vest en in totaal vier lappen van vals bont. Een ander voordeel van enkele LARPs meegaan is dat je vroeg of laat vanzelf dingen begint tegen te komen, alsook een leren vest (5) dat ik gekregen heb van een vriend. Met dat erbij is het kostuum feitelijk al af. Nu komt het er eigenlijk nog op aan om zo dik mogelijk gekleed te zijn, zodat ik om drie uur snachts niet ergens mijn tenen er sta af te vriezen. Het eerste dat ik gedaan heb om dat tegen te gaan is, jawel, een tweede broek aan doen. Ons boven lichaam is altijd bedekt door twee of drie lagen stof, dus dat zit gewoonlijk wel goed, maar onze benen worden dikwijls slechts bedekt door een enkele laag jeans. Eeen beetje een vreemde logica. Dus om dat op te lossen heb ik er gewoon een oude pyama broek onder aan gedaan, en daar over mijn zwarte jeans (6). Vervolgens, om te compenseren voor de jas die ik niet kan dragen, heb ik mijn zwarte IC trui (die ik gemaakt had voor mijn marauder) aan getrokken over een andere trui met kap (7). Die kap bied dan wat extra bescherming tegen de kou in geval van nood. Over die trui heb ik dan de witte bond aan getrokken ( 8 ).Aangezien de bond geen rits meer heeft en het geheel ondertussen al wat opgeblazen geraakt word alles dicht gebonden met mijn trouwe riem met zakjes en buidels (9), en uiteindelijk doe ik over de bond de leren vest aan. Als laatste gebruiken we de vier lappen stof die ons nog resten van de bont jas. Net zoals ik met de vest gedaan heb, heb ik de lappen stof binnenste buiten gekeerd. De grootse twee stukken heb ik dan aangetrokken over mijn broekspijpen (11) en dienen meteen ook om mijn schoenen gedeeltelijk te bedekken en te camoufleren. De twee kleinere stukken heb ik dan aangetrokken over mijn mouwen en vervolgens de handschoenen aangetrokken (12) die ik ook voor de Marauder heb gemaakt (gewone vingerloze handschoene; die kan je ook zo kopen).Alles tezamen had ik op mijn boven lijf dus vijf lagen stof, op mijn benen twee, handschoenen om mijn handen te bedekken, en als het moest nog een kap om mijn hoofd warm te houden. Heb ik niet meer zo te bevriezen om drie uur snachts.


Posted on Thursday, June 15 @ 22:43:20 CEST by Milamber
  blocks
Related Links
· More about Kleding en Accessoires
· News by Milamber


Most read story about Kleding en Accessoires:
Cloaks

blocks
Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

blocks
Options

 Printer Friendly Printer Friendly

Sorry, Comments are not available for this article.

Commercial theme Fortress_knight designed by

All content copyright by Cauldron 2006
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds