blocks
Larp Info
·Wat is LARP ?
·Veiligheid en Gedragcodes
·Kleding en Accessoires
·Cadeaubon
·Materiaalverhuur
blocks
Cauldron Info
·Wat is Cauldron ?
·Guide voor Nieuwe Deelnemers
·Online inschrijven
·On The Road
·Pers
·Activiteiten
·Contact
blocks
Event Info
·Event Gids
·Event Video's
·Activiteiten
·Boek Aderion : De Knippering
blocks
Lopende Events
Larpschool:

·B.O.R.N.

Cauldron Main Events:

·Het Land van Iss (Topic)
·Expedition Formanterra (Topic)
·Malayvanti (Topic)

Shadowrifts Universe:

·Fangs (Topic)
·Shadowrifts Nexus
·Shadowrifts Chapter II
·Shadowrifts Legacy
·Julgamento (Topic)
·Aderion (Topic)

Cyber:

·Warzone

Thema-avond:

·Night at O'Shaunnessy

blocks
Forums
·Publiek Forum
blocks
Live Action Wargame
·Concept
·Legers en Tussenstand
·LAW Topic
·Oblivion War
blocks
Fotos
story_page_knight
Info: Carthografer Inc

Kleding en Accessoires

Call me ‘de kaartentekenaar’. Everyone does.

Goed, dit figuur heeft effectief een naam, maar iedereen noemt hem ‘De Kaartentekenaar’, en ik vind het wel iets mythisch hebben, dus zal ik het daar bij houden. De meeste mensen die op SR 6 geweest zijn zullen hem al well hebben zien rondlopen met grote rollen papier in kokers op zijn rug, of aan één van de herberg tafels, omgeven door perkamenten vol notities. Deze rol heb ik hard genoten, en hij hij zal hoopelijk nog wel eens opdagen. Het voordeel aan deze rol was dat ik als NPC wist dat ik hem te spelen zou krijgen, dus ik kreeg lekker veel tijd om me er op voor te bereiden. Nu, een echte kaartentekenaar zag er wel spectaculair anders uit, maar het blijft LARP, en looks are everything. Ik wou zo veel mogelijk laten zien wat ik nu precies was. Dat gaf me dan ook het idee van al de kokers die uit puilen met volgekladderde perkamenten. Dat wezende het belangrijkste ellement ben ik daar dan ook mee begonnen.

(door Saurus)

Een kant en klare handleiding voor het wordingschap van een Mercator.






De eerste stap was logischerwijze om iets te vinden dat als koker kon dienen. Mijn ouders werken in de graphische sector, dus hebben we hier in huis hele stappels kartonnen buizen waar in posters en dergelijken vervoerd worden. Daar heb ik er drie van in beslag genomen, en één geheid te lijf gegaan met een zaag (1) om hem in drie kleinere stukken te verdelen (2).

Het probleem met karton is dat het in de middeleeuwen nog niet bestond. Daar zouden zo’n kokers uit bewerkt leer gemaakt zijn. Helaas, dat is wat duur om aan te schaffen, dus het alternatief is dat ze gemaakt zijn van één of andere stof. Het geluk wil dat ik achter de hoek van een tweedehands winkel woon, “Opnieuw & Co”, en ik voor 1.5 euro een bruine jeans kan aanschaffen. Deze zou dienen als bekleding voor de grote kokers, dus werd het eerst open geknipt (3). Dat hebbende gezegd en gedaan heb ik de kokers afgelijnd op de jeans met een stuk kleermakerskrijt (4). Note of caution: het onderste stuk van de jeans was niet breed genoeg om de volledige omtrek van de kokers te maken, dus heb ik daar een stuk moeten weg snijden. Het is belangrijk om met zo’n details rekening te houden.



Goed, nu dat de stukken jeans op maat zijn gesneden is het tijd om te lijmen. Ik heb gewoon Pattex Contactlijm (en toen die op was, Pattex Transparant) gebruik, maar er zullen wel genoeg goede en beter alternatieven zijn. De jeans insmeren met de lijm, de koker erover rollen en voila (5). Om één van de uiteindes af te sluiten heb ik ook weer een stuk jeans afgesneden, dat ver over de rand laten uitsteken en tegen de koker zelf vast gelijmd. Het geen dat op die manier het gat dan overspande heb ik nogmalls bedekt met een lap stof. Het verstevigt de boel niet alleen, het oogt ook mooier (6).

Voor de kleinere kokers heb ik exact dezelfde procedure gevolgd, behalve dan dat ik een andere stof gebruikt heb, een vestje dat ik ook in “Opnieuw & Co” bemachtigd had voor 3 euro en een klets. Terug in stukken knippen (7), lijm erop (8.) en één kant afsluiten.



Bij deze had ik dus twee grote kokers en drie kleinere (9). Ik heb gewoon met kleine lintjes stof op elke koker een lus gemaakt door ze er simpelweg aan te lijmen. Voor de kleinere kokers zou deze lusje dan kunnen dienen om ze aan mijn riem te hangen, en aan de lussen van de grote kokers bevestigde ik dan een koord zodat ik ze over mijn schouders kon binden. Eerlijkheidshalve moet vermeld worden dat de lussen bij de kleinere kokers dikwijls gelost hebben, dus ik heb ze achteraf ook nog eens verstevigd met een nietjes geweer.

Het laatste dat nog gemaakt moest worden was de perkament rollen. Oldest trick in the boek, gewoon papier in koffie laten weken (10) en klaar. Let wel, sommige soorten papier verkleuren minder makelijk. Als finishing touch heb ik ze dan verkreukt en lichtjes bespoten met een bruine spuitbus, en vervolgens de randen eraf gebrand.

De aankleding zelf was simpel. Eens te meer bij “Opniew & Co” had ik een leuk bruin hemd gevonden (11), wat ik gewoon heb aangedaan boven op de zwarte basiskleding die ik voor de marauder gemaakt had. Dat en dezelfde riem die ik altijd gebruik (12) maakten dan het kostuum af.



En fini! The Mapmaker is klaar, en hopelijk verschijnt hij op nog andere events. Wat kaarten betreft: da’s IC informatie, zoek dat IC maar uit.


Posted on Thursday, June 15 @ 22:32:39 CEST by Milamber
  blocks
Related Links
· More about Kleding en Accessoires
· News by Milamber


Most read story about Kleding en Accessoires:
Cloaks

blocks
Article Rating
Average Score: 0
Votes: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad

blocks
Options

 Printer Friendly Printer Friendly

Sorry, Comments are not available for this article.

Commercial theme Fortress_knight designed by





All content copyright by Cauldron 2006
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds